Utveckling tio månader

2012-07-24 20:07:57 10-12 månader
» Kommentarer(0) «


  • Sover mellan 20.00 - 07,30 ca. ibland längre och ibland kortare.
  • Grötfrukost 08.00, Lunch 11.00, Mellanmål 13-14.00, Middag 16.00, Gröt 19.00 och Välling vid 19.30. Tiderna är inte samma varje dag men ungefär sähär.
  • Kryper snabbt!
  • Ställer sig upp mot det mesta.
  • Har ett himla humör! :)
  • Går själv runt tv-rumsbordet och med gå-vagnen.
  • Säger pappa, mamama, hejhejhej, titta, du 
  • Älskar att leka på sitt rum!
  • Åtta tänder har kommit, fyra uppe och fyra nere.
  • Pincettgreppet används hela tiden och är mycket bra, likaså motoriken.
  • Använder storlek 74. Storlek 4 i blöjor.
  • Mycket nyfiken på djur vi träffar.
  • Älskar att vara kring andra barn, vill gärna känna och dra i dem.
  • Lyssnar till "nej" och "ajaj".
  • Står stadigt några sekunder själv utan stöd och tar 1-2 steg framåt mot en.
  • Kasta bort leksaker och vill sedan ha tillbaka dem är väldigt poppis just nu!
  • Klappar händer!

Ny vecka

2012-07-24 19:34:06 Vardag
» Kommentarer(0) «


Tisdag idag och jag har hunnit jobbat som vikarie i två dagar på ett dagis där jag jobbade förut, himla kul att få träffa barnen igen :) jobbar bara denna vecka men det ska bli skönt med lite extra klirr i kassan ! Måste erkänna att jag saknar verkligen min lilla prinsessa på dagarna som jag annars tillbringar hela min tid med men hon har det så himla mysigt hemma med sin pappa! Och det går verkligen HUR bra som helst för dom, hon verkar inte sakna sin mamma nå men när hon får syn på mig när jag kommer hem så blir hon allafall överlycklig :)
 
Idag är även en speciell dag, t j u g o f j ä r d e juli -- t i o månader sedan våran älskade lilla underbara prinsessa kom till världen! Jag älskar henne så fruktansvärt mycket, hon är verkligen den vackraste som finns!
 
Så på förmiddagen smet jag iväg en liten stund från jobbet för det var dags för 10-månaders besiktning på BVC för Hilda .. och varför skulle inte jag vara med som har varit med sedan födseln? Puh! Aldrig! Klart mamman också skulle vara med även denna gång. Tur att jag har snälla arbetskamrater :) donnan väger allafall 8480 gram och är 75 cm lång. Och 10-månaders frågorna var inte nå problem .. våran duktiga stortjej!

SUN

2012-07-20 11:45:26
» Kommentarer(0) «


Vi tillbringar dagen i Delsbo i det underbara vädret, steker vid pool-kanten nu medans sessan sover i vagnen. Återkommer !


Till Hilda

2012-07-19 21:32:40 Shopping & Presenter
» Kommentarer(0) «


 
 
Till min lilla prinsessa

Ljuvlig sommarkväll

2012-07-19 21:20:32 Vardag
» Kommentarer(0) «


Sitter just nu ute på balkongen och njuter av denna fina sommarkväll! Dagen har vi tillbringat på Delsbo utebad med mamma och två av småbröderna :) träffade även Hildas kompisar Elisa, Emilia och Douglas där med sina mammor. Bland sol, bad och vila så hann vi även med att busa och leka lite granna :)
 
Igårkväll hade vi barnvakt för f ö r s t a gången åt Hilda, vi har haft himla svårt med det men vi bestämde oss för att gå på räkfrossa på Järnvägs med Elin och Erik och vi hade en jätte mysig och trevlig kväll bland alla människor och bra musik och även maten var supergod! Men det kändes himla konstigt utan våran lilla prinsessa som annars är med överallt :) gjorde ont i mammahjärtat! Men nu dröjer det lääänge innan det blir nästa gång! :) hon hade det allafall jätte bra med sin mormor, hon sov sött när vi kom hem igen ..
 
Nu snart ska jag ta och krypa ned i sängen och ladda inför ännu en dag i Delsbo imorgon, hoppas att solen följer med oss också!

Moster och Hilda

2012-07-18 08:46:50 7-9 månader
» Kommentarer(0) «


 
 

Onsdagmorgon

2012-07-18 08:28:40 Vardag
» Kommentarer(0) «


Hoppas denna dag blir bättre då jag vaknade upp med en himla huvudvärk :( förbannade värk ! Har haft några dagar till och från nu ett tag .. hoppas det släpper snart!
 
Igår spenderade vi några timmar med Hildas söta kompis Elisa och hennes fina mamma Emma, dom kom hem till oss så flickorna fick busa och leka lite :) även kännas på varandra ska göras! Mammorna hade mycket att prata om :) vi tog en promenad med vagnarna för att gå på Finess och äta lunch, hann även med att kika i lite affärer! Vi hade en himla mysig och trevlig dag!
 
 
Bild lånad av Emma :)
 
På kvällskvisten åkte vi till gammelmormor Tora som fyllde år, vi fick tårta och Hilda busade och charmade frammändet :)
 
Idag blir det bara mys på gräsmattan och inviga Hildas pool medans mamman ska knapra alvedon eftersom ikväll vankas det räkfrossa på järnvägs med trevligt sällskap :) ska även lämna bort Hilda för första gången förutom dom 10-30 minutersgångerna tidigare. Det ska bli kul att se! Välbehövligt för mamman och pappan :)

Hölick

2012-07-17 21:06:24 Kärlek
» Kommentarer(0) «


Vi hade en super mysig mini-semester i Hölick tillsammans med min mor och far och alla småsyskon. Vi bodde 8 personer i en husvagn och det funkade perfekt :) vädret visade sig dock inte från sin bästa sida men vi njöt ändå!
 
Här kommer några bilder ..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mini-semester

2012-07-13 09:12:40 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ligger här i husvagnen och vaknade upp tidigare till ett mulet Hölick, vi kom hit mitt på dagen igår tillsammans med min familj. Minus en familjemedlem, annars är vi alla samlade. Himla mysigt !

 

Natten har faktiskt gått mycket bättre än vad jag hade förväntat mig .. Hilda somnade på engång till vällingflaskan vid 21,30 som om hon sov hemma i sin säng. Duktiga unge! Hon sov hela natten till 7,30. Dom andra verkar ha sovit himla gott dom också, eftersom dom sussar än ..

 

Gårdagen hann vi även med go-cart-körning, dock inte jag men det var nog minst lika kul att stå och titta på när dom andra gasade och tävlade med varandra :) efter att alla har kört sig nöjda och glada åkte vi tillbaka till husvagnen för att avnjuta en väldigt god middag som bestod av grillade kycklingspett, potatissallad, god sås och baugette.

 

Idag blir det bland annat en promenad ned till havet och vem vet? Kanske även stan hinner få ett besök innan vi rullar hemåt :) nu lite frukost ..


Till mamman

2012-07-11 21:01:27 Shopping
» Kommentarer(0) «



Furuvik

2012-07-10 20:25:56 Vardag
» Kommentarer(0) «


Trots att regnet öste ner över Ljusdal igår när vi vaknade så hade vi redan bestämt att åka till Furuvik med mor och far och småbröderna. Vi packade in oss i bilarna med picknick-korgen med och stannade till i Tönnebro för den traditionella fika-pausen och där duggade det lite granna och var varmt men när vi närmade oss Gävle och Furuvik så regnade det mera men vi hade det så himla mysigt ändå för det var ju varmt! Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder ;) och paraplyet var självklart nerpackat!
 
Vi började att titta på alla djuren, äventyrsön och barnen fick åka flod-färd :) efter det var de dags för lunch, så vi åt god mat och myste i dugg-regnet. Sen stod åka-karusell på listan :) vi hade det jätte kul trots att dom tagit bort jätte många karuseller .. det var hela 8 år sedan sist jag var där, så lite förändringar hade det hänt!
 
 
Theo gillar att köra bil :)
 
 
 
Alltid lika glad när jag vaknar :)
 
 
Är man i Furuvik för första gången är det självklart att man också ska åka karusell för första gången :)
 
 
"Små" pojkarna :)
 
 
Mor och dotter, kärlek
 
 
Vissa hade tur :)
 
Efter många timmar spring hit och dit mellan karuseller och lotterier så närmade sig klockan 18 och det var dags att gå mot bilen och åka hemåt, men först stannade vi till på Valbo köpcentrum för lite shopping :)
 
I bilen på vägen hem var alla nöjda och glada, Theo åkte med oss hem och slocknade på engång medans Hilda stängde sina blå några mil innan Hudik och inte många sekunder efter var det dags för mamman medans pappan var duktig att hålla i ratten :)
 
Vi hade en jätte mysig och trevlig dag trots regnet!

Helgen som var

2012-07-10 19:33:45 Vardag
» Kommentarer(0) «


i fredags packade vi in oss i bilen och åkte norrut, destination Ramsjö. När vi kom upp så firade vi våran underbara fina Farmor som fyllde 71 år. Hon blev himla glad för presenten och den användes flitigt på engång :) kvällen bestod av grillning, camping-mys och vi umgicks med fina människor i det underbara vädret!
 
Lördagen vaknade vi till ett mycket grått och regnigt Ramsjö, ville verkligen inte kliva ur sängen men vad gör man inte då det är Cabarécupen EN gång om år :) dagen blev bra ändå, vi hade det himla varmt och solen tittade faktiskt fram till slut .. träffade mycket folk och hade det himla trevligt! När fotbollen var klar för dagen och Exte fick gå hem i år IGEN med vinst så packade vi in oss i bilen och styrde kosan hem till Ljusdal igen :)
 
Väl hemma så myste vi hela kvällen lång och Hilda sussade skönt i sin egen säng, inte lätt att sova borta för första gången inte :)
 
Vi hade en himla mysig och trevlig helg, hoppas på sol nästa år! :)

Kära läsare

2012-07-04 20:27:28 Vardag
» Kommentarer(1) «


Jag är så himla nyfiken på vilka ni är :) vem är du som läser min blogg? Läser du den dagligen? Eller kanske bara någon gång ibland?
 
Jag tvingar Er inte men det skulle vara kul om Ni lämnade ett litet spår efter er och gärna adress om ni har blogg .. kom igen :) it´s comment !

Nybadad busunge

2012-07-04 20:07:02 7-9 månader
» Kommentarer(1) «


 
 
Morgonrocken är present från Mormor och Morfar, hellre för stort än för litet ;)

Nummer 7

2012-07-04 19:58:46 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi bara varit hemma och lekt och myst i det tråkiga vädret. Hildas farmor kom på besök på förmiddagen och hade med en hel påse med kläder åt Hilda som hon hade shoppat igår, jätte fina kläder! Elin kom också och busade med oss :)
 
Hilda har varit lite si och så idag. Gnällig och mycket mammig! Så när jag skulle titta efter i hennes mun nu ikväll så var det väl inte så konstigt då hennes sjunde tand har kommit fram .. lillfia! Nu har hon 4 tänder upptill och 3 nedtill. Dom kommer som på löpande band .. och ju mer bits hon känns det som, vilket är inte skönt !
 
Imorgon hoppas vi på sol och värme så vi kan åka till Delsbo innan vi åker på mini-semester på fredag :) det ser vi framemot, det ska bli himla mysigt! Hoppas även då på sol och värme :)

Vi tre

2012-07-02 21:50:28 Kärlek
» Kommentarer(0) «


 
Jag älskar er mina underbara älsklingar, ni är världens bästa

Ny vecka igen

2012-07-02 21:21:48 Vardag
» Kommentarer(0) «


Veckorna går så fort förbi så man hinner nästan inte med, och helgerna likaså. Kickade igång denna vecka med pool-bad och solning i Delsbo med mamma och småbröderna :) det dagliga vi gör om det är finväder! Så himla mysigt där och idag var det riktigt underbart :)
 
För övrigt är det pappans sista jobbvecka innan semestern och det ser vi verkligen framemot, vi ska ut på lite bil-tur och det ska bli himla mysigt :) mamman ska även hinna jobba lite extra också, det ska bli roligt men på ett sätt lite overkligt .. helt ofattbart att Hilda fyller 1 år om två månader, vart har detta år tagit vägen? Jag vet allafall att pappan och hon kommer busa och leka och ha det hur bra som helst när jag jobbar :)
 
Extra klirr i kassan ..

Nu njuter jag ute på balkongen medans pappan sitter framför tven och prinsessan sover sött sen ett par timmar tillbaka .. imorgon väntar ännu en dag i Delsbo !

Utveckling nio månader

2012-07-02 21:12:29 7-9 månader
» Kommentarer(0) «


  • Har börjat dricka välling på kvällarna så somnar till flaskan vid 19,30 och vaknar 1 gång under hela natten och vill tutta. Sover oftast till 08,00-09,00.
  • Kryper och klättrar överallt, tex. i trappan.
  • Gillar att leka själv och älskar sitt rum!
  • Säger dadada, papapa, amma=mamma, hejhejhej, itta=titta.
  • Pincettgreppet är mycket bra och likaså motoriken.
  • Använder 68 och 74 på kläder, storlek 4 i blöjor.
  • Sätter sig upp från liggläge.
  • Ställer sig upp mot allt och går, tex. mot gåvagnen och leklådan.
  • Vinkar hejdå.
  • Älskar att bada, både i badkaret och i utomhuspool.
  • Kan stå några sekunder själv utan stöd annars står hon själv mot stöd.
  • Mammig!
  • Lyssnar till Hilda.
  • Allt stoppas fortfarande i munnen!
  • Har 6 tänder.
  • Älskar att vara kring andra barn!
  • Frågar man om en puss så vet hon exakt vad man menar, öppnar munnen och pussar en :)
  • Känner igen mer och mer människor!